Tájékoztató óvintézkedések bevezetéséről a HODENT Fogászaton

Kedves Pácienseink és Kísérőik!

A HODENT Fogtechnika és Fogászat az utóbbi napokban megjelent rendeletek: 157/2020. (IV. 29.) Kormányrendelet, a 40/2020. (III. 11.) - Kormányrendelet és a 10/2020. (III. 14.) EMMI alapján előírt feladatainak ellátásához kizárólag telefonos konzultációt követően tud előjegyzést adni és elsősorban akut ellátást biztosítani.

2020. május 13-tól első ütemben a COVID-19 fertőzésveszély szempontjából alacsonyabb kockázatot jelentő, ugyanakkor a páciens egészségügyi állapota szempontjából sürgősnek minősülő beavatkozások elvégzését helyezzük előtérbe. A különböző típusú ellátások fokozatosan kerülnek majd bevezetésre. Elsőbbséget élveznek a sürgősségi fogászati beavatkozások, illetve, azon elkezdett fogmegtartó és egészségmegőrző kezelések folytatása, melyek további halasztása a páciens egészségi állapotára nézve kockázattal, szövődmények kialakulásával járhat.  Új fogmegtartó és helyreállító protetikai kezelés (fogkőeltávolítás, fogtömés, gyökérkezelés, csiszolás) csak speciális esetekben, egyedi elbírálással kezdhető el a COVID-19 fertőzésveszély elmúlásáig.

Időpontfoglalás/tájékoztatás munkanapokon 8-16 óráig a +36 30 517 3817 telefonszámon, vagy e-mailben a recepcio@hodent.hu címen lehetséges.

 

Felhívjuk tisztelt Pácienseink figyelmét, hogy a nagyszámú elhalasztott kezelés miatt, a munka újrakezdésekor prioritást élveznek majd azon betegeink, akiknek a koronavírus járvány miatt a tervezett kezelését le kellett mondanunk. Ez alól csak sürgősségi ellátást igénylő páciens estében tudunk kivételt tenni! (feltételek lejjebb olvashatók). Munkatársunk minden elhalasztott kezeléssel rendelkező beteget meg fog keresni, amint a tervezett kezelés elvégzésére mód és kapacitás adódik. Tájékoztatjuk kedves Betegeinket, hogy az Önök és munkatársaink egészségének védelme érdekében, fogászatunkon a hatályban lévő járványügyi biztonsági óvintézkedéseket betartjuk, munkatársaink a kezeléseket teljes védőfelszerelésben végzik, a rendelő érintett helységeit minden kezelés után teljeskörűen fertőtlenítjük. A rendelés alatt a kezelőhelységben légtisztító gép üzemel, az egyes kezelések között pedig teljes légcserét hajtunk végre, minimalizálva a fertőzésveszélyt. A fokozott óvintézkedések betartásának eredményeként, a megszokottnál jóval kevesebb beteg ellátására van lehetőség egy rendelési nap keretében, emiatt megértésüket ezúton is köszönjük!

A Pácienseink egészségének védelmében nélkülözhetetlen védőfelszerelés és megsokszorozódott fertőtlenítőanyag használat miatt, az egyes kezelések meghatározott díján felül, alkalmanként 10.000 Ft többletköltséggel kell számolni a szigorú óvintézkedések enyhüléséig. Köszönjük megértésüket!

 

A telefonon kapott időpontra kérjük pontosan, szájmaszkban érkezzen, és lehetőségéhez mérten tartsa be az alábbi szabályokat:

 • egyedül érkezzen (amennyiben ezt az egészségi állapota megengedi), de maximum 1 hozzátartozóval
 • kiskorú gyermekeket csak egy felnőtt kísérje.
 • érkezést követően és távozást megelőzően használják a váróban található kézfertőtlenítőt
 • a személyzettel ne kezdeményezzenek fizikai kontaktust (kézfogás, ölelés, érintés)
 • ne hozzanak magukkal, ne használjanak semmilyen, a kezeléshez nem szükségszerű tárgyat (könyv, újság, tablet, mobiltelefon, virág, csokoládé stb…)

Az akut esetek ellátása is csak telefonon egyeztetett időpont alapján lehetséges. Kérjük kedves Pácienseinket, hogy bejelentkezés nélkül ne jelenjenek meg a rendelőben, nem lesz mód a szokott módon történő bejutásra!

Kérjük Önöket, hogy a kialakult járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel tartsák be a HODENT Fogtechnika és Fogászat által meghatározott eljárásrendet!

   

Sürgősségi ellátásnak minősül (Forrás: neak.gov.hu)

A NEAK meghatározása alapján a fogászati sürgősségi ellátás kategóriájába a következők tartoznak:

 • a fogak friss baleseti sérüléseinek elsődleges ellátása
 • a fogból kiinduló gyulladások ellátása
 • a fogmedergyulladás, bölcsességfog körüli gyulladt lágyrész-szövetek konzervatív kezelése
 • szájüregen belüli tályog megnyitása
 • nyelést vagy/és légzést akadályozó idegentest eltávolítása
 • a szájnyálkahártya és az ajak akut gyulladásos megbetegedéseinek gyógyszeres ellátása
 • állkapocs-ficam visszahelyezése
 • frissen tört állcsont nyugalomba helyezése
 • a háromosztatú ideg által kiváltott roham helyi érzéstelenítéssel történő csillapítása
 • bármilyen eredetű szájüregi vagy szájüreg környéki vérzés csillapítása